Ontbijtkoek kandij

€ 4
,25

Ontbijtkoek is koek die in Nederland bij het ontbijt, bij de middagmaaltijd of als tussendoortje wordt gegeten. In Vlaanderen en Zuid-Nederland spreekt men van peperkoek.

Ontbijtkoek wordt gemaakt van roggemeel, waaraan suiker, glucosestroop, fructosestroop, kandij en rijsmiddelen (E-500 en E-450a) zijn toegevoegd. Er kunnen ook stukjes noot en rozijnen en/of specerijen in verwerkt zitten. Ontbijtkoek is lichtverteerbaar en niet vet. In 100 gram koek zit ongeveer 1 gram vet.

In het noorden is “Oudewijvenkoek” of “Oal Wief” populair. Deze koek is lichter van kleur en heeft een anijssmaak. Deze koek wordt niet specifiek bij het ontbijt gegeten.

Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productspecificatie

Seizoenen van assortimenten

Dit product is door assortiment 'Zoete broden'
niet leverbaar op 27-4

Allergene stoffen

Gluten

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 21 dag(en).