Bakkerij Paul Schalke
Winkelwagen / betalen
Inloggen
Gewicht ca. 400 gram. Brood gemaakt van 100 % Spelt tarwe. Voornaamste ingredienten : Spelt tarwe, zonnebloempitten, bakkergist, zout en water.
Dit product is door assortiment 'Meergranen' niet leverbaar op 27-4 Dit product is door assortiment 'Natuur / Desembroden' niet leverbaar op 27-4 Dit product is door assortiment 'Spelt Specialiteiten' niet leverbaar op 27-4
Houdbaarheid: ca. 3 dag(en).Er zijn mensen die het lekker vinden brood van 6 dagen oud te eten, maar over het algemeen kan men zeggen dat grootbrood, mits goed verpakt, 3 dagen houdbaar is. Na 3 dagen neemt de smaak en de malsheid van het brood af. De voedingswaarde echter wordt er naarmate brood langer ligt niet minder op. Brood kan het beste bewaard worden in een afgesloten broodtrommel in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Voor mensen die van brood houden met een krokante korst is het raadzaam het brood in een papieren broodzak te bewaren. Men dient er wel voor te zorgen dat de broodtrommel schoon is, dus zonder kruimels en condens. Tips bij het invriezen van brood: * Haal het brood zo vroeg mogelijk bij de bakker, dan is het super vers, waarna u het zo snel mogelijk in de diepvries legt. * Niet teveel broden in één keer invriezen. * De broden niet tegen elkaar aan in de vriezer leggen, maar zorgen voor voldoende tussenruimte zodat de vrieskoude er goed bij kan komen. * Tijdens het invriezen van het brood de vriezer gesloten houden voor ca. 6 uren. * Niet diverse produkten tegelijk invriezen (bijv. vis,vlees,brood en gebak) Dit kan een nadelig smaakeffect hebben. * Brood gesneden invriezen. * Voor het goed invriezen van brood is een goede vriezer nodig
" Spelt is de oervorm van onze moderne tarwesoorten en is weinig onderhevig geweest aan menselijke ingrepen zoals het cultiveren en resistent maken van het gewas. " In tegenstelling tot tarwe bevinden de vitale voedingsstoffen in spelt zich in de binnenste kern van de speltkorrel. Bij tarwe bevinden de vitale voedingsstoffen zich in de kiem en zemel, welke tijdens het maalproces grotendeels verwijderd worden. Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces veel meer behouden. " Spelt is zeer gezond. Volgens Hildegard von Bingen (1098-1179) is het graan voedzaam, warm en krachtig; het wordt beter verdragen dan alle andere granen.